ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Не! В продуктите на Odie няма вредни химикали, разтворители, вредни летливи органични съединения или втвърдители. Всички съставки са 100% натурални 🌿 – така че те са безопасни за Вас, Вашите деца, домашни любимци, а също и за нашата планета.

Продуктите на Odie съдържар натурални масла и восъци, така че няма нужда от разтворители или токсини, просто ги нанесете върху всяка повърхност, която искате да защитите. Наистина е много лесно за използване! Опитайте, ако не вярвате! 🙂

Продуктите на Odie могат да се използват на почти всяка повърхност – дърво, бетон, скали, глина, мрамор, тухли, метал, пластмаса, кожа, епоксидна смола и др.

Почти всички продукти на Odie са подходящи за употреба на открито, с изключение на продуктите Oxi и Dark, които не са подходящи за употреба на открито. За да защитите по-големи външни повърхности, като Вашата тераса или веранда, се препоръчва първо да използвате слой от Super Penetrating Oil, след това друг слой Odie’s Oil или Super Duper Oil. Това ще ви осигури много стабилна защита.

Външните продукти на Odie също предлагат защита срещу UV лъчи и мухъл. За допълнителна защита можете да добавите пигментите на Mr Cornwall (Mr Cornwall’s Creative Colors), които допълнително подобряват защитата от слънце. Освежете продукта си, когато е необходимо, и поддържайте повърхността чиста, за да намалите вероятността от появата на мухъл.

Да, продуктите на Odie предлагат UV защита. За допълнителна защита можете да добавите Mr Cornwall’s Creative Colors, които допълнително подобряват защитата от слънцето. Odie’s Dark не се препоръчва за употреба на открито. 

Има 2 различни начина за почистване на повърхности, които са защитени от продуктите на Odie:

  1. Пригответе смес от киселина и вода в съотношение 1:10 (1 единица киселина, 10 единици вода) и почистете с памучна кърпа (дезинфекциращ, деминерализиращ и нежен към повърхностна защита).
  2. Можете да използвате сапунена вода, но не забравяйте да изплакнете цялата пяна от повърхността и след това да я избършете.

Когато забележите, че повърхността вече няма оригиналния блясък, е време да освежите отново. Според опита, който имаме до момента, освежаването на повърхността е необходимо след няколко години, но също така зависи доста от пространството на използване (вътрешни / външни пространства), честотата на използване и натоварването на повърхността. За да възстановите повърхността до първоначалния блясък, просто нанесете един тънък слой масло на Odie, втрийте го в повърхността, оставете го за около 45 минути, за да проникне в порите и да се втвърди, след което избършете остатъка старателно.

Да, но е важно да запомните, че маслото на Odie ще бъде най-ефективно, ако го използвате върху чиста и все още нетретирана повърхност. Това осигурява добро проникване в дървесните влакна, така че да може да създаде ефективен слой защита срещу вода и петна. 

Odie’s Oil (266ml) може да покрие до 40 m², в зависимост от вида на дървесината и степента на обработка на повърхността. Odie’s Oil е един от най-ефективните продукти на пазара!

С Odie’s Wood Butter можете да покриете до 55 м² и повече, а с Odie’s Wax може да покрие повече от 90 м². Odie’s Solvent-free Super Penetrating Oil може да покрие около 80 до 90 m², в зависимост от вида на дървесината и степента на обработка на повърхността. Тъй като е подходящ за покриване на много големи повърхности, се препоръчва използването на консерванти като Bloxygen, ако не консумирате цялото съдържание. 

Продуктите на Odie трябва да се прилагат пестеливо, защото са много ефективни. “Без разтворители” означава, че почти нищо не се изпарява от повърхността, така че всичко, което прилагате върху дървото, остава в него. Odie’s Oil покрива няколко пъти по-голяма повърхност в сравнение с други продукти. До 20 пъти повече от конвенционалните продукти.

Продуктите на Odie започват да се окисляват и постепенно се втвърдяват след отваряне. Bloxygen или друг вид консервант могат да се използват за забавяне на този процес. Ако забележете, че в горната част е започнал да се появява по-твърд слой, отстранете го, за да предотвратите по-нататъшно втвърдяване на продукта. След като се втвърди, то вече не може да бъде възстановено до първоначалната си форма. Odie’s Oil е напълно натурален продукт и подобно на меда, няма срок на годност. След отваряне се препоръчва да се използва в рамките на 3 месеца.